Grote brand Apeldoorn vermoedelijk aangestoken - GelreNieuws        

Grote brand Apeldoorn vermoedelijk aangestoken

Geplaatst op 13 juni 2016, om 18:35 uur

foto ingestuurdAPELDOORN – Zaterdagavond 11 juni heeft er een flinke partij pallets in brand gestaan bij een bedrijfspand aan de Lage Kamp in Apeldoorn. De politie vermoedt dat sprake was van brandstichting en is op zoek naar getuigen, inclusief een vrouw die al heel kort met de politie gesproken heeft.

De brand werd rond 20.45 gemeld bij de politie. Er bleek een grote partij pallets in brand te staan, vlakbij een bedrijfspand, waardoor er een reëel risico was op het overslaan van de brand. Dankzij de inzet van de brandweer is dit voorkomen.

Nader onderzoek wees uit dat vermoedelijk sprake is geweest van brandstichting. De politie wil graag spreken met iedereen die mogelijk iets verdachts gezien heeft, of vlak voor de brand in de buurt was.

Kinderen
Zo heeft een blonde vrouw van ongeveer 35 jaar oud bij agenten gemeld dat er drie kinderen aan het spelen waren vlakbij de plek waar later de brand ontstond. Het is absoluut niet duidelijk of de kinderen iets met de brand te maken hadden, of puur toevallig hier vlak voor de brand waren. De politie wil hen wel graag spreken omdat ze mogelijk iets gezien kunnen hebben wat voor de politie van belang kan zijn. Ook wil de politie alsnog in contact komen met de vrouw die de agenten vertelde over de kinderen. In de commotie zijn haar gegevens namelijk niet genoteerd. De vrouw meldde bij de politie dat de kinderen veilig waren, en gezien waren bij de McDonalds aan de Anklaarseweg.

Weet u wie deze kinderen zijn geweest, of bent u de vrouw die met de agenten gesproken heeft over de kinderen? Of heeft u iets anders gezien rondom tijdstip van de brand dat voor de politie van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook