Grote brand bij chemie groothandel Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Grote brand bij chemie groothandel Apeldoorn

Geplaatst op 4 juni 2016, om 17:42 uur

foto ingestuurd door: Ben VisserAPELDOORN – Bij een groothandel van een industriële chemische producten aan de IJsseldijk in Apeldoorn is een zeer grote brand uitgebroken. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn druk met deze brand, de brand is om 21:15 uur volledig geblust.

Het gaat het bedrijf Breustedt dat is gespecialiseerd als chemie groothandel voor industriële chemicaliën. De eerste melding kwam om 17:30 uur binnen en de hulpdiensten hebben zeer groot opgeschaald omdat het een chemisch bedrijf betreft. De zwarte rookwolken waren al ruim zichtbaar van onder andere de A50, deze zijn nu flink minder geworden.

De brand is begonnen in een buitenopslag van lege emballage flessen en is alleen op het buitenterrein gebleven. Het is nog onbekend wat de oorzaak van deze brand is. Er worden meetploegen ingezet om de lucht in de brand te meten. Hieruit kan de brandweer zien of er te hoge concentratie aan gevaarlijke stoffen in de brand zit.

Ramen en deuren sluiten
De brandweer adviseert dat toeschouwers uit de rook moeten blijven. Mocht u rook in de buurt van uw huis constateert is het raadzaam om uit voorzorg de ramen en deuren gesloten te houden. Zet in dat geval dan ook uw ventilatie uit.

Treinverkeer stilgelegd
De NS meldt dat de treinen niet meer rijden tussen Apeldoorn en Klarenbeek op last van de brandweer. De treinen zouden dan in de rook komen te rijden en daarom is het treinverkeer stil gelegd. Het is nog onbekend hoe lang dit duurt. Reizigers tussen Apeldoorn en Zutphen kunnen omrijden via Deventer. Er zouden wel bussen worden ingezet volgens Arriva.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com