Agenten gewond na aanhouding van man in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Agenten gewond na aanhouding van man in Apeldoorn

Geplaatst op 1 juni 2016, om 15:04 uur

foto: 112VandaagAPELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag 31 mei op woensdag 1 juni op de Rederijkershoeve een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in auto’s en geweld tegen politieambtenaren. Tijdens zijn aanhouding raakten twee agenten gewond.

Een alerte getuige meldde een verdachte situatie aan de Rederijkershoeve. Vermoedelijk was er een man aan het inbreken in geparkeerde auto’s. Toen agenten ter plaatse kwamen wilde de verdachte er vandoor gaan in een scootmobiel. Daarbij reed hij beide agenten aan. Ze raakten allebei gewond aan hun been en één van hen moesten worden behandeld in het ziekenhuis.

Onderzoek
Na de aanhouding troffen de agenten bij de man verschillende inbrekersgereedschappen, een vlindermes en mogelijke buit aan. Twee auto’s zijn vernield. Er is een onderzoek ingesteld. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.