Politie arresteert doorgedraaide man in Apeldoorn - GelreNieuws        

Politie arresteert doorgedraaide man in Apeldoorn

Geplaatst op 30 mei 2016, om 13:36 uur

foto: 112VandaagAPELDOORN – De politie heeft op donderdag eind van de middag een 34-jarige man uit Beekbergen aangehouden in de Piet Heinstraat in Apeldoorn. Hij pleegde kort daarvoor in de buurt vernielingen en ging behoorlijk tekeer tegen gearriveerde politieagenten. Dat meldt de politie maandag.

‘Het kostte behoorlijk wat moeite om hem uiteindelijk aan te houden en over te brengen naar het bureau.’, aldus de politie Apeldoorn op Facebook.

De vernielingen werden gepleegd bij een woning aan de Van Galenstraat in Apeldoorn. De persoon in de woning, welke er niet woonde, draaide door en vernielde bijna alles wat los en vast zat. Zodra de politie-agenten ter plaatse kwamen, werden ze direct beledigd en bedreigd. Ook werd een kozijn met ruit en al naar een agent gegooid die werd geraakt; dit leidde tot verwondingen. De man was trouwens zo door het dolle heen dat hij vanaf 7-8 meter naar beneden sprong.

De persoon is meermaals geppeperd (pepperspray) maar dat had geen effect op de man, die daarop wegrende. Na een korte achtervolging werd hij weer gevonden in de Piet Heinstraat. Nadat hij een politieagent op zijn hoofd geslagen had, welke er overigens goed vanaf kwam en een aantal collega’s pepperspray hadden gebruikt, kon de man alsnog worden overmeesterd.

Geweld tegen politie-agenten
Vier politiemedewerkers hebben aangifte gedaan van bedreiging, belediging en mishandeling of pogingen daartoe. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.