Politiegoederen weggenomen na auto-inbraak in Apeldoorn - GelreNieuws        

Politiegoederen weggenomen na auto-inbraak in Apeldoorn

Geplaatst op 1 juni 2016, om 14:17 uur

 Foto; Charles MollAPELDOORN – Maandagavond zijn bij een auto-inbraak in een parkeergarage politiegoederen weggenomen, dit meldt de politie woensdagmiddag.

In een parkeergarage in Apeldoorn zijn op maandagavond 30 mei uit een privéauto van een politiemedewerker uit Noord-Nederland drie beveiligde laptops, een mobiele telefoon, twee politielegitimatiebewijzen, bankpassen en verschillende toegangspassen tot politiegebouwen gestolen. Ook is vertrouwelijke informatie over een lopend onderzoek ontvreemd. Ondanks het gegeven dat de drie laptops zijn beveiligd is een onderzoek gestart. De politiemedewerker had samen met twee collega’s de auto in een parkeergarage geparkeerd en deze afgesloten. Bij terugkomst bleek dat een raam was ingetikt en de goederen uit de kofferbak waren gestolen. Nadat het incident door de betrokken medewerkers werd gemeld zijn direct de toegangspassen geblokkeerd.

De politie betreurt deze diefstal en vindt dat dit nooit had mogen gebeuren, want de politie kent beleid hoe om te gaan met het fysiek en/of digitaal transporteren van informatie. De eenheid Oost-Nederland heeft de zaak in onderzoek en bekijkt in samenwerking met de eenheid Noord-Nederland welke maatregelen getroffen moeten worden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook