Maarten Tjallingii rijdt laatste wedstrijd in zijn wielercarrière

Geplaatst op 19 juni 2016, om 10:26 uur

foto: Timo BoumanSOMEREN/ARNHEM – Vandaag, zondag, rijdt de Arnhemmer Maarten Tjallingii zijn allerlaatste koers, daarna stopt hij met zijn wielercarrière. De Lotto Jumbo renner start in Someren in de laatste etappe van de Ster ZLM Tour. Hij zorgde in de Giro d’Italia nog voor een stunt door op de Posbank de blauwe bergtrui te veroveren.

Onlangs zette Tjallingii Arnhem nog op zijn kop door zichzelf op het podium te rijden. In de Giro d’Italia veroverde hij op de Posbank de blauwe bergtrui. Op zijn Facebook schrijft de Arnhemmer vanmorgen: “Net wakker geworden, kort maar goed geslapen. Mijn hoofd zit vol gedachten en ik weet niet met welke ik mee wil denken… Vandaag ga ik gewoon mijn laatste koers rijden. Bizar, ik kan het nog niet bevatten.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tjallingii blikt terug op “de hoogte en dieptepunten” zoals hij zelf schrijft. Hij noemt onder andere de Tour de France, Parijs Roubaix en de onlangs gereden Giro d’Italia.

Mijn dank is heel groot
Een speciaal dankwoord richt hij aan zijn vrouw Petra Hofs. “Dankbaar ben ik dat ik van mijn vrouw Petra Hofs de ruimte heb gekregen om gemiddeld 160 dagen per jaar van huis te kunnen zijn en de rest van het jaar 100% gefocust te kunnen hebben op prestaties leveren. Lieverd, mijn dank is heel groot!!”

“Na 19 jaar in de topsport….. Wat een dag, ik wist dat deze komen zou en ik ga ervan genieten…..”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook