Opnieuw kans op overlast door noodweer in de regio - GelreNieuws        

Opnieuw kans op overlast door noodweer in de regio

Geplaatst op 1 juni 2016, om 12:07 uur

foto: Timo BoumanGELDERLAND – In Gelderland is wederom code geel afgegeven door het KNMI voor onweersbuien met lokaal hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De zwaarste buien worden woensdag in de loop van de middag en avond verwacht.

Uit de buien wat verwacht worden, kan ongeveer 30 tot 40 millimeter neerslag vallen met uitschieters naar 50 millimeter. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid regen die maandag viel tijdens het zware onweer. Dit waren de zwaarste buiten in twee jaar tijd. Maandag werd vooral de strook van Brabant langs Nijmegen en Arnhem het zwaarste getroffen. In Cuijk en Arnhem liepen straten onder.

Schade
Het regen wat afgelopen maandag neerviel heeft in eerste schatting zeker 10 miljoen euro schade geleid. Deze schatting is gebaseerd op eerdere buien in het verleden van deze omvang. De kans bestaat echter dat daar vandaag nog meer bij komt.

Het regengebied dat maandag over trok, keert vandaag terug. De meeste buien zullen niet tot zoveel overlast zorgen als maandag, maar plaatselijk is forse overlast opnieuw mogelijk.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook