Politie lost schot bij aanhouding gewapende vandaal Doetinchem

Geplaatst op 27 juni 2016, om 12:21 uur

foto: Patrick ApenhorstDOETINCHEM – De politie hield maandagochtend 27 juni een 34-jarige man uit Doetinchem aan nadat deze probeerde de ramen in te slaan van een bank aan de Terborgseweg in Doetinchem. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot.

De politie werd vlak na 11.00 vanuit de op dat moment gesloten bank gebeld over de man, die met stenen de ruiten van de bank probeerde in te gooien. Een groot aantal ruiten liep hierbij schade op wat voor de bankmedewerkers zeer beangstigend was. Ook zou de man gewapend zijn met een mes.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kwam direct ter plaatse en trof de man, inderdaad met mes in de hand, aan. De man weigerde het mes te laten vallen en ging er ook vandoor. Op de parkeerplaats van het nabijgelegen gemeentehuis is de man eerst door agenten een aantal keer bespoten met pepperspray, maar nog altijd liet hij het mes niet vallen. Daarop is er door de politie een waarschuwingsschot gelost. De verdachte ging er echter opnieuw vandoor. Op de Raadhuisstraat gooide hij alsnog het mes van zich af, waarna agenten de man met gepast geweld tegen de grond konden werken en hem boeiden.

Alerte getuigen
Het mes is door de politie veilig gesteld en de man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De crisisdienst is door de politie opgeroepen om de man te beoordelen. Naast de verklaringen van het bankpersoneel heeft de politie verklaringen opgenomen van diverse getuigen die alert reageerden en direct de politie belden toen ze de man zagen. De politie onderzoekt nog wat precies de intenties waren van de verdachte.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook