Vrachtwagen met kippen omgeslagen op de A50 bij Arnhem

Geplaatst op 24 juni 2016, om 11:43 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Bij een ongeval op de A50 bij Arnhem is vrijdagochtend rond 6:45 uur een vrachtwagen vol met kippen omgeslagen. De oorzaak van de aanrijding ligt in een klap band op de aanhanger, dit bevestigd de politie. Bij de aanrijding zijn een groot aantal kippen omgekomen.

Om 7:45 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een ongeval met een vrachtwagen op de A50. Het bleek te gaan om een vrachtwagen geladen met vermoedelijk duizenden kippen. Zowel de aanhanger als de vrachtwagen liggen op zijn kant. Er liggen manden met kippen verspreid over het wegdek. Ook lopen er dieren rond de vrachtwagen. Een groot aantal kippen is omgekomen bij de aanrijding.

Drukte
Ter plekke is het een gecoördineerde ravage. Zeker 35 mensen werken zich in het zweet om de ongevalslocatie zo snel mogelijk weer vrij te krijgen. Rijkswaterstaat heeft een aantal bedrijven aan het werk op de ongevalslocatie. Van de transporteur zijn 18 mannen bezig de kippen te vangen en over te laden. De Bergers van het door Rijkswaterstaat aangewezen bergingsbedrijf zijn aanwezig om de vrachtwagen te bergen wanneer dit mogelijk is. Een aantal inspecteurs die het dierenwelzijn in de gaten houden en een aannemingsbedrijf wat de schade aan het asfalt hersteld.

File
Voor het ongeval stond op de A12 een file van ongeveer 8 km. Naar verwachting wordt de weg rond 14:00 uur weer vrijgegeven.

De chauffeur, een 35-jarige man uit Nunspeet, is licht gewond geraakt en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook