Afrit A12 afgesloten door vrachtwagen met bijtende stof

Geplaatst op 23 juli 2016, om 16:50 uur

foto: Jean-Marc RegelinkWOLFHEZE – Op de Amsterdamseweg (N224) nabij de afrit van de A12 in Wolfheze lekt op dit moment een vrachtwagen met vermoedelijk een gevaarlijke stof, vermoedelijk betreft het een bijtende stof. De afritten bij Oosterbeek zijn momenteel afgesloten.

De hulpdiensten zijn met onder andere de ambulance en brandweer ter plaatse gekomen. De meetploegen van de brandweer zijn opgeroepen en zij verrichten momenteel metingen. Op dit moment is nog niet duidelijk om wat voor stof het gaat, mogelijk gaat het om waterstofperoxide. Deze stof is nog onbevestigd door de brandweer. Het is nog onbekend of er gewonden zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Prikt
Volgens mensen uit de omgeving ruikt het zuur en gaan je ogen en neus prikken als je te dichtbij de vrachtwagen komt. Of het een gevaar vormt door de volksgezondheid is nog niet bekend. De brandweer damt de stof in met absorptiekorrels om het niet verder te laten verspreiden.

De afrit vanaf de A12 bij Oosterbeek zit dicht. Volgens de Verkeersinformatiedienst staat er nog geen file op de snelweg.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook