Brandweer verzorgt spectaculaire intocht van wandeltocht Arnhem

Geplaatst op 4 juli 2016, om 21:36 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – De brandweer van onder andere Arnhem voeren op een ludieke en publieksvriendelijke manier actie voor een fatsoenlijk prepensioen, dit doen ze samen met collega’s uit het hele land. Ze rukken alleen nog maar uit bij spoedgevallen echter komt de veiligheid nooit in het geding. Zo stond de brandweer maandavond bij verpleeghuis Eldenstaete in Arnhem-Zuid.

De actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen van 55 naar 62 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze voeren actie voor een fatsoenlijk prepensioen. Ook willen ze inkomensgarantie als ze af worden gekeurd voor de keuring vanaf 50 jaar.

Spoedgevallen

Vakbond FNV Overheid heeft laten weten dat de veiligheid nooit in het geding zal komen. Branden worden geblust en levens gered. Wel kan het volgens een woordvoerder langer dan normaal duren voor volgelopen kelders weer droog zijn of katten uit de boom zijn gered. ‘Niemand wilt bovendien dan en 65-plusser de ladder opkomt om een moeder te redden’, zoals de brandweer zegt. Een groot gedeelte van de veiligheidsregio’s rukt de brandweer sinds vorige week maandagmorgen 08:00 uur alleen uit bij spoedgevallen. Arnhem doet echter nog wel met de zogeheten prio 2 meldingen rijden. Dat betekend dat ze ook onder spoedgeval afkomen op de melding afkomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is de bedoeling dat de hele zomer vol te houden. De brandweer is boos over het stuklopen van het cao-overleg.

Zo wil de brandweer op een ludieke en publieksvriendelijke manier acties gaan voeren waar de burgers ook iets aan hebben, zoals in dit geval. Sylvia Steen had de brandweer uitgenodigd om de ouderen -onder begeleiding van familie, vrijwilligers en personeel- binnen te halen tijdens te intocht van de 2daagse. In totaal deden er 165 ouderen mee aan de tocht. De brandweer deed dit op spectaculaire wijze. Ze deden de rookmachine aan en deelden keycords uit.