Omgekomen bestuurder Amsterdamseweg is 89-jarige man

Geplaatst op 30 juli 2016, om 11:39 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Een 89-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag omgekomen bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd op de Amsterdamseweg aangereden door een auto en overleed ter plekke.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:15 uur ter hoogte van de Van Limburg Stirumweg. Volgens getuigen stak het slachtoffer met zijn elektrische rolstoel de rijbaan over en werd vervolgens aangereden door een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Velp. De automobiliste kwam uit de richting Arnhem en had de Arnhemmer niet meer kunnen ontwijken. Tijdens de hulpverlening direct na het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet maar hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De rijbaan werd enige tijd afgesloten en verkeer werd omgeleid. Omstreeks 17:30 uur werd de weg weer vrij gegeven. Volgens de politie waren er meerdere getuigen van het ongeval. Zij die behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen zich melden bij de politie of rechtstreeks op telefoonnummer 0900-0101 (lokaal tarief).

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook