Politie staat op scherp bij Koerdische demonstratie in centrum Arnhem

Geplaatst op 30 juli 2016, om 12:58 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkARNHEM – Om 14:00 uur begint een Koerdische demonstratie in de Arnhemse binnenstad bij het Willemsplein. Er worden honderden Koerdische demonstranten verwacht. De organisatie hoopt op een vredige demonstratie, de politie staat wel op scherp.

Na de mislukte staatsgreep half juli zijn er spanningen in Turkije. Hierdoor is er een conflict tussen president Erdogan en de Turkse geestelijk leider Gülen. Erdogan verdenkt Gülen er van dat hij achter de couppoging zit. Gülen verwerpt dat, hierdoor zijn er ook lichte spanningen in Gelderland tussen Koerden en aanhangers van Gülen en Erdogan, zegt Ela Oncu van de Koerdische gemeenschap in Arnhem tegenover Omroep Gelderland.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

‘Mogelijk komen er honderden Koerden vanuit het hele land richting Arnhem’ aldus Oncu. De Koerden vragen aandacht voor de situatie van Abdullah Öcalan, leider van Koerdische Arbeiders Partij (PKK) Hij zit al jaren vast en sinds enige tijd vernemen ze niets meer van hem. Nu president Erdogan de bezem door allerlei overheidsinstanties haalt in Turkije, zijn de Koerden extra bezorgd over zijn situatie.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook