Scooterdief (19) aangehouden na botsing met auto

Geplaatst op 7 juli 2016, om 17:30 uur

mouw-nieuwe-uniform-politieAPELDOORN– Woensdag is een 19-jarige man uit Beekbergen aangehouden omdat hij op een gestolen scooter betrokken raakte bij een aanrijding.

Rond 20.00 uur kwam er de melding over een aanrijding aan de Zonnedauw in Apeldoorn. Een automobiliste reed over de Zonnedauw toen de 19-jarige vanuit de Akkerwinde plotseling de Zonnedauw op reed, waarbij hij de binnenbocht nam. Hierdoor botsten beide op elkaar. De 19-jarige liep een pijnlijke rug en been op en is ter plekke nagekeken door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na de aanrijding verklaarde de 19-jarige dat hij de scooter eerder op de dag had meegenomen ergens en er een poosje op wilde rijden, maar de scooter wel had willen terugbrengen. De scooter stond nog niet als gestolen geregistreerd. De politie nam contact op met de eigenaar van de scooter en deze verklaarde inderdaad net ontdekt te hebben dat zijn scooter gestolen was, en dat hij op het punt stond aangifte te gaan doen. De scooter was weggenomen voor de woning van de gedupeerde, aan de Ravenweg in Apeldoorn.

De (beschadigde) scooter is afgesleept en teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de 19-jarige maakt de politie proces-verbaal op wegens diefstal van de scooter, gevaarlijk rijgedrag en rijden zonder geldig rijbewijs.