Wilde achtervolging na inbraak woning Elst en overval op winkel - GelreNieuws        

Wilde achtervolging na inbraak woning Elst en overval op winkel

Geplaatst op 26 juli 2016, om 12:44 uur

foto: Roland HeitinkELST/BENEDEN-LEEUWEN – De politie heeft dinsdagochtend met meerdere eenheden gezocht naar een verdachte die eerst had ingebroken in een woning aan ’t Fort in Elst en later een overval pleegde in Beneden-Leeuwen. Uiteindelijk kon hij in Druten worden aangehouden.

Even voor 07.00 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een woning aan ’t Fort in Elst. Daarbij was de auto van de bewoners weggenomen. Na deze melding werd door alle politie-eenheden naar de gestolen auto uitgekeken.

Achtervolging
Korte tijd later werd de gestolen auto gesignaleerd op het Keizer Karelplein in Nijmegen. Agenten gingen achter de auto aan maar omdat de verdachte al spookrijdend richting Arnhem reed, moesten ze uit veiligheidsoverwegingen de achtervolging staken. Op de kruising van de Prins Mauritssingel met de weg naar de Oversteek veroorzaakte de verdachte een aanrijding. Hij ging er vandoor via de Oversteek.

Overval
Even na 08.30 uur kwam een melding binnen dat een man geprobeerd had een filiaal van Zeeman aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen te overvallen. De man had daar twee medewerksters met een mes bedreigd. Doordat de medewerksters zich verzetten en hard begonnen te gillen, ging de man er vandoor in de auto die in Elst was gestolen. Daarop werd in de omgeving een zoekactie naar de verdachte en de auto gestart. Even later zagen agenten de auto rijden op de Van Heemstraweg in Druten. Daar kon de auto klemgereden worden waarbij een aanrijding ontstond tussen de auto van de verdachte en de politieauto.

De verdachte, een 38-jarige Nijmegenaar, kon worden aangehouden. De man is naar het politiebureau overgebracht. Forensische Opsporing en Verkeersongevallen Analyse doen nog op diverse plaatsen onderzoek.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook