Zeer grote brand verwoest tuincentrum Fonteyn in Uddel - GelreNieuws        

Zeer grote brand verwoest tuincentrum Fonteyn in Uddel

Geplaatst op 27 juli 2016, om 11:55 uur

foto: Roland HeitinkUDDEL – Bij een zeer grote uitslaande brand is het tuincentrum Fonteyn volledig verwoest. Het tuincentrum stond aan de Meervelderweg (N302) in Uddel. Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandgeur was in de ruime omgeving te ruiken. De brand is meester en er is gestart met nablussen.

De brandweer rukte met acht blusvoertuigen uit en ook een hoogwerker. Daarnaast was er ook een logistiek peloton van de brandweer ter plaatse gekomen om de brandweereenheden te ondersteunen. Echter moet het tuincentrum als verloren worden beschouwd. De kelder van het gebouw, waarin veel voorraad stond, zou gespaard gebleven zijn. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

De N302, de doorgaande weg tussen de A1 en Harderwijk, is afgesloten voor al het verkeer. Er liggen dikke slangen over de weg waar de brandweer het water uit de omgeving naar de brand pompt. Ook kan zo het publiek op afstand worden gehouden, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Fonteyn is met 35.000 m² één van de grootste tuinmeubelzaken van Europa. Daar worden onder andere dure jacuzzi’s verkocht. In 2009 was er ook al een grote brand bij het bedrijf. De schade was toen enkele miljoenen euro’s.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook