Celstraf voor frauderende belastingadviseur uit Beekbergen - GelreNieuws.nl

Celstraf voor frauderende belastingadviseur uit Beekbergen

Geplaatst op 31 augustus 2016, om 14:53 uur

BEEKBERGEN – Woensdagmiddag veroordeelde de rechtbank een 53-jarige belastingadviseur uit Beekbergen voor onder meer het doen van onjuiste aangiften loonbelasting en omzetbelasting en het voeren van een onjuiste bedrijfsadministratie. De man krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden.

Schade van 190.000 euro
De belastingadviseur heeft zich schuldig gemaakt aan het doen van onjuiste aangiften loonbelasting en omzetbelasting, aan het voeren van een onjuiste bedrijfsadministratie en aan valsheid in geschrifte. De rechtbank is uitgegaan van een schade van ongeveer 190.000 euro.

Twee keer eerder veroordeeld
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij als belastingadviseur fiscale delicten heeft gepleegd. Hij heeft een voorbeeldfunctie en dient eerlijk en zorgvuldig te handelen. Zijn gedrag is onverenigbaar met zijn beroep als belastingadviseur en de eisen die aan zijn beroepsgroep worden gesteld. Bovendien is de man 2 keer eerder veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten. Daarom heeft de rechtbank ook besloten dat de man 5 jaar lang niet als belastingadviseur mag werken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com