Chauffeur wilde achtervolging Presikhaaf voor de rechter om poging doodslag

Geplaatst op 10 augustus 2016, om 11:34 uur

ARNHEM – De bestuurder van de wildwestachtervolging in Arnhem Presikhaaf afgelopen mei dit jaar wordt verdacht van poging doodslag. Deze woensdag buigt de rechtbank zich over de zaak.

Nadat de politie een melding kreeg van een oplettende voorbijganger, heeft zij de achtervolging ingezet. De voorbijganger noteerde het kentekenen van de vluchtende auto met de verdachten. Op de A12 kwam de politie de betreffende auto tegen en zette een achtervolging in. De auto van de inbrekers werd door 5 politiewagens en een motoragent klemgereden. De man werd door een agent door het raam uit de auto getrokken. Deze raakte hierbij gewond aan zijn hand.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onschuldige scooter
Bij de achtervolging raakte een politiewagen, nabij winkelcentrum Presikhaaf, ook een onschuldige scooter. Deze kwam onder de politiewagen terecht. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Aanhouding
De aanhouding riep gemengde gevoelens op bij omstanders en mensen die het filmpje ervan later terug zagen. De politie noemde het destijds proportioneel, omdat de verdachte zo’n gevaar vormde dat hij zo snel mogelijk in de boeien moest worden geslagen, aldus Omroep Gelderland. Later werd duidelijk dat er een onderzoek is ingesteld. De verdachte deed aangifte tegen de betreffende agent.

Straf
Naast zijn rijgedrag en doodslag zou de Arnhemmer in oktober vorig jaar in Velp zijn eigen dochter en ex-schoonzoon hebben bedreigd met een hamer en een mes. Welke straf de man te wachten staat, wordt vandaag niet duidelijk. Het is een regiezitting, die als voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak dienst. Mogelijk komen er wel nieuwe feiten aan het licht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook