Illegaal kamp aan Lelyweg in Arnhem vol met afval

Geplaatst op 12 augustus 2016, om 14:06 uur

foto: 112VandaagARNHEM – De politie heeft donderdagochtend een terrein aan de Lelyweg in Arnhem bezocht. Er werden op het terrein grote hoeveelheden afval, autowrakken, caravans en accu’s aangetroffen. Deze controle, die op initiatief van een agent van de milieupolitie was georganiseerd heeft niet geleid tot aanhoudingen. Wel werd ontdekt dat stroom en water illegaal werd afgenomen.

Het terrein dat eigendom is van Prorail werd eind juli door agenten bezocht. Toen werd geconstateerd dat het er een grote bende was. De bewoners die op het terrein verbleven werkten toen niet echt mee. De constatering van de agenten kreeg een vervolg in de vorm van een uitgebreid bezoek van diverse afdelingen van de politie gisterenochtend.

Naast bovengenoemd afval werden ook diverse hennepplanten aangetroffen. Deze waren voor eigen gebruik maar werden wel vernietigd. Het primaire doel van de actie (controle) was vast stellen of er sprake was van milieudelicten en andere strafbare gedragingen. De politie zal haar bevindingen delen met Prorail en de gemeente Arnhem.

De politie sluit niet uit dat op een later tijdstip alsnog personen die op het terrein verbleven als verdachte worden aangemerkt.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook