Overval kledingwinkel Arnhem centrum is in scène gezet

Geplaatst op 23 augustus 2016, om 12:45 uur

 Foto; Charles MollARNHEM – In het onderzoek naar een gewapende overval op een kledingwinkel aan de Ketelstraat in Arnhem eind juli van dit jaar heeft de recherche ontdekt dat de overval in scène was gezet. Beide ‘slachtoffers’, medewerksters van de zaak, zijn aangehouden.

Vrijdagavond 29 juli werd de politie gealarmeerd voor een overval op een kledingwinkel aan de Ketelstraat. Volgens de twee medewerksters waren er tegen sluitingstijd twee mannen de zaak binnengelopen. Onder dreiging van een steekwapen zouden ze geld hebben buitgemaakt en waren ze er vandoor gegaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Kledingwinkel in Arnhem centrum overvallen

Valse aangifte
Gedurende het onderzoek door het districtelijke overvallenteam Gelderland-Midden rezen er twijfels over het verhaal van de beide slachtoffers. Uiteindelijk worden ze er van verdacht dat ze het verhaal van de overval hadden verzonnen en het geld in eigen zak hadden gestoken. De beide vrouwen, (allebei 18 jaar en afkomstig uit Arnhem), zijn maandag aangehouden en zitten vast. Naast de verdenking van verduistering van het geld wordt hen ook het doen van valse aangifte verweten. De politie onderzoekt tevens of de kosten van het onderzoek op het duo verhaald kan worden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook