Twaalf drankrijders betrapt in Gelderland - GelreNieuws        

Twaalf drankrijders betrapt in Gelderland

Geplaatst op 13 augustus 2016, om 14:00 uur

s_DSC00002-8GELDERLAND – Op vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag heeft de politie in Gelderland twaalf mensen betrapt met alcohol achter het stuur. Zeker in het weekend zijn agenten alert op alcoholmisbruik in het verkeer, omdat dit gevaarlijke situaties met zich mee brengt. In dit bericht leest u de meest opvallende zaken.

Een 34-jarige man uit ’t Harde liep tegen de lamp toen agenten hem staande hielden omdat hij geen gordel droeg. Dat gebeurde aan de Bovenweg in ’t Harde. Uit de auto kwam een sterke alcohollucht. De man moest blazen, bij blies 845 ug/l. Dat is bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

In Ede kreeg de politie een melding dat er een auto tegen een boom was gereden aan de Hofbeeklaan. Toen agenten bij het ongeluk kwamen stond er al een andere auto met sleepkabel bij, vermoedelijk om de auto weg te slepen. De bestuurder van de auto van het ongeluk bleek een 39-jarige Edenaar te zijn, hij blies 690 ug/l en is aangehouden.

Een 46-jarige man uit Elburg moest zijn rijbewijs inleveren omdat maar liefst 960 ug/l blies. De man reed op zijn snorfiets over de Zwolscheweg in Elburg toen agenten hem staande hielden.

En in Nijmegen zagen agenten een auto voortdurend rondjes rijden. Ze vertrouwden het niet en besloten de bestuurder te controleren. Het bleek een 30-jarige man uit Nijmegen te zijn, die iets te diep in het glaasje had gekeken. De man blies 740 ug/l. Hij had zijn rijbewijs eerder al moeten inleveren. Daarom heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook