Zes minderjarige verdachten aangehouden voor serie overvallen in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Zes minderjarige verdachten aangehouden voor serie overvallen in Apeldoorn

Geplaatst op 31 augustus 2016, om 17:17 uur

APELDOORN – Onderzoek door recherche leidde tot de aanhouding van een zesde minderjarige verdachte voor betrokkenheid bij mogelijk meerdere overvallen in Apeldoorn.

De recherche heeft in het onderzoek naar de overvallen in Apeldoorn op een buschauffeur bij het Oranjepark, een cafetaria aan de Zwolseweg en het tankstation Berg en Bos al eerder vijf minderjarige verdachten aangehouden. Het resultaat van dit onderzoek leidde op dinsdag 30 augustus opnieuw tot een aanhouding van een 15-jarige jongen uit Apeldoorn. De verdachte is ingesloten op het politiebureau en is in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. In verband met de jeugdige leeftijd van de verdachte heeft hij van de officier van justitie toestemming om de avond en nacht thuis door te brengen.

Nepvuurwapens
Bij alle drie de overvallen werd een imitatie dan wel een nepwapen gebruikt. De politie voert momenteel een campagne tegen het bezit van nepwapens. Het verschil tussen echt en nep is moeilijk te zien. Zelfs voor kenners. Ga je er toch mee de straat op of neem je hem bijvoorbeeld mee naar school, dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. De gevolgen kunnen dramatisch zijn. Veel nepvuurwapens, mag je in Nederland helemáál niet hebben. Zelfs niet thuis. Kijk op vraaghetdepolitie.nl voor meer informatie.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook