Achtervolging in Arnhem na verschillende brandstofdiefstallen in Malburgen - GelreNieuws        

Achtervolging in Arnhem na verschillende brandstofdiefstallen in Malburgen

Geplaatst op 22 september 2016, om 11:47 uur

ARNHEM – In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten na een achtervolging door Arnhem een verdachte aangehouden voor heling en poging diefstal brandstof.

Afgelopen week zouden er in de nacht meerdere scooters en andere voertuigen zijn opgebroken en zou er uit deze voertuigen brandstof zijn weggenomen. Dit zou plaats gevonden hebben in de wijk Malburgen-Oost. Hierbij waren twee personen op een scooter gezien.

Achtervolging
Afgelopen nacht omstreeks 00.05 uur reden de agenten tijdens de surveillance rondom de flatgebouwen gelegen aan de pleinen in de wijk malburgen. Zij zagen achter één van de flats een scooter aan komen rijden. Op de scooter zaten twee personen. Deze personen waren in het donker gekleed en droegen een capuchon over hun hoofd. De politie besloot dat zij deze personen wilden controleren in verband met de eerdere diefstallen. De agenten gaven de personen een stopteken, maar het was duidelijk dat deze niet gingen stoppen en een achtervolging werd in gezet. De twee personen kwamen ten val waarna een achtervolging te voet volgde. Uiteindelijk kon een van de personen worden aangehouden.

Het voertuig waarop de twee gereden hadden bleek mogelijk van diefstal afkomstig te zijn. Ook werden er goederen aangetroffen waarmee brandstof gestolen kan worden. Het onderzoek naar de strafbare feiten loopt nog. Mocht u gedupeerd en is bij u de afgelopen dagen uw brandstofdop opengebroken en/of brandstof ontvreemd uit uw voertuig, neem dan contact met de politie via 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook