Arrestatieteam houdt verdachte aan die agent met vuurwapen bedreigd

Geplaatst op 3 september 2016, om 20:05 uur

foto: Dylan JünemannANDELST – De politie heeft op zaterdag 3 september rond 15.30 uur een 50-jarige man uit Andelst aangehouden, die even daarvoor diverse bedreigingen uitte, vernielingen pleegde en ook een politieagent met een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde. Ze hebben hiervoor het arrestatieteam ingezet.

De politie kreeg in eerste instantie een melding van een 48-jarige man, die gewond was geraakt toen hij tijdens een ruzie een ruit insloeg van een andere woning in Andelst. Daarop liep hij –gewond en al- naar de woning van de verdachte. De politie werd gewaarschuwd en kwam samen met de ambulance ter plaatse, ten einde zorg te verlenen aan de gewonde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bedreiging
Toen de politie bij de voordeur stond kwam de verdachte naar buiten; deze gedroeg zich behoorlijk agressief, pleegde diverse vernielingen met een kapmes en richtte later een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de agent.

Korte tijd later ging hij de woning weer in, maar gaf zich over toen een arrestatieteam van de politie aanstalten maakte om de woning in te gaan, de man aan te houden en de rust te laten terugkeren. De politie onderzoekt de zaak.

De gewonde man heeft zich bij de ambulance gemeld voor nadere zorg. De politiewoordvoerder bevestigde zaterdagavond al de aanhouding van de man tegenover GelreNieuws.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook