Celstraf voor smokkelen 13 bolletjes drugs bij Zevenaar - GelreNieuws.nl

Celstraf voor smokkelen 13 bolletjes drugs bij Zevenaar

Geplaatst op 14 september 2016, om 14:07 uur

foto: Persbureau HeitinkZEVENAAR – De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Curaçao veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De man bracht 324,93 gram cocaïne binnen het grondgebied van Nederland.

De man heeft 13 bolletjes cocaïne ingeslikt en deze via Duitsland, naar Nederland gesmokkeld. Bij een controle door de Koninklijke Marechaussee aan de landgrens, ter hoogte van Zevenaar, liep de man tegen de lamp. Hij bleek openstaande boetes bij het CJIB te hebben. De man gaf aan dat hij deze niet kon betalen en werd vastgezet. Bij de veiligheidsfouillering die vervolgens werd uitgevoerd werden de slikkersbollen ontdekt.

Stok achter de deur
De rechtbank heeft bij de straf rekening gehouden met de ernst van de feiten en de persoonlijke omstandigheden van de man. De voorwaardelijke straf dient ertoe om hem ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw een strafbaar feit te plegen. De man handelde namelijk uit financiële nood en deze nood is er nog steeds. De behoefte aan een stok achter de deur is voor de rechtbank de reden om gedeeltelijk af te wijken van de eis van de officier van justitie. Door de officier van justitie was een onvoorwaardelijk gevangenisstraf voor de duur van 6 maanden geëist.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com