Dodelijk ongeval A12: meerdere rijstroken vrijgegeven, berging vanavond

Geplaatst op 2 september 2016, om 14:30 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Bij een ongeval op de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg is één persoon om het leven gekomen. Een ander persoon is gewond geraakt, aldus de politie. Meerdere rijstroken zijn weer vrijgegeven.

Een vrachtwagen met oplegger die in de richting van Utrecht reed is door de middenberm geschoten en heeft daarna een andere auto geraakt waarbij één dodelijk slachtoffer te betreuren is. De auto van het slachtoffer reed in de richting van Duitsland. In de personenauto zat een echtpaar, de man is hierbij om het leven gekomen. De vrouw is hierbij lichtgewond geraakt. De vrachtwagenchauffeur is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er was een omleiding ingesteld tussen knooppunt Waterberg en Grijsoord voor het verkeer vanaf knooppunt Velperbroek richting Utrecht. De volledige snelweg was in beide richtingen afgesloten voor onderzoek, hiervan zijn nu weer twee rijstroken open in beide richtingen. De politiehelikopter hing boven de incidentlocatie voor luchtfoto’s en is ook even op de snelweg geland ter behoeve van het onderzoek. In beide richting stond flinke file.

Update 12:45 uur: Drie van de zes rijstroken zijn weer open. Één rijstrook richting Duitsland is weer open ter hoogte van ongeval en twee in de richting van Utrecht.

Update 14:55 uur: Beide rijrichtingen zijn twee rijstroken open. Vanavond zal de vrachtauto geborgen worden. Volgens de politie ter plaatse is een klapband vermoedelijk de oorzaak van het ongeval.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook