Fietsers achtervolgen dronken automobilist die op kale velg rijdt in Arnhem

Geplaatst op 5 september 2016, om 03:40 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Een dronken automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag in Arnhem-Zuid rondgereden zonder band op de rechter voorband. Twee getuigen op de fiets achtervolgden de auto.

De getuigen op de fiets zagen en hoorden een auto aan komen rijden. Ze zagen dat deze op de kale velg reed. Deze getuigen hebben de achtervolging ingezet en al fietsend de auto achtervolgd en direct de politie gebeld op 112. De politie is hier direct met twee wagens uitgerukt en gezocht in de omgeving. De getuigen belde even later weer dat de auto op dat moment stil stond bij de ESSO tankstation op industrieterrein De Overmaat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Direct is de politie naar deze locatie gekomen en hebben de verdachte en het voertuig gecontroleerd. Daar constateerden zij dat de auto geen band meer op de velg had en hebben zij de verdacht laten blazen voor alcohol. Hierop blies hij een F-indicatie en hij kon niet stabiel blijven staan. Hij is hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek aan het ademanalyseapparaat moet uitwijzen hoe veel hij gedronken heeft.

Over de gehele route heeft hij schade gereden aan het asfalt doordat hij alleen op de velgen reed. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook