Net getrouwd stel uit Brummen krijgt 3240 lege bierflesjes als huwelijkscadeau - GelreNieuws.nl

Net getrouwd stel uit Brummen krijgt 3240 lege bierflesjes als huwelijkscadeau

Geplaatst op 4 september 2016, om 16:12 uur

foto: Martin Heitink BRUMMEN – Wouter en Michelle Harberink uit Brummen zijn zaterdag 3 september getrouwd. Hierbij heeft het stel heeft tijdens hun huwelijk 3420 bierflesjes als huwelijkscadeau ontvangen, zo meldt de ceremoniemeester tegenover GelreNieuws. Alle flesjes lagen en stonden in de tuin van hun woning en ze mogen het zelf gaan opruimen, aldus de vriendengroep.

Die flesjes zijn bij elkaar verzameld door de vriendengroep van Wouter en Michelle. Miel Velthorst was de ceremoniemeester voor deze dag en is tevens één van de vrienden van het stel. Volgens Miel hebben ze er meerdere avonden voor gedronken.

Boog van bierkratjes
De vriendengroep van Wouter en Michelle heeft bij een eerder huwelijk van één van de vrienden een grote boog voor hun huis van kratten bier gemaakt. ‘Maar dat kun je geen tweede keer doen’ aldus Miel, dus ze moesten met iets nieuws aankomen. Daarop werd het idee geboren om de hele tuin vol te leggen met lege flesjes bier.

Met een vrachtwagen naar de woning
Alle vrienden waren gisteren bij de ceremonie maar een aantal waren geen daggasten dus moesten daarna even weg. Dat bracht volgens Miel de gelegenheid om met een aantal vrienden en een vrachtwagen richting de woning van Wouter en Michelle te gaan. Aldaar hebben ze alle kratten uitgeladen en hebben ze alles neergelegd. Vervolgens hebben ze al die kratjes ingeleverd. ‘Ze moeten dus toch echt naar de supermarkt met losse flesjes. Als ze hun geld tenminste willen hebben’, aldus Miel. Het waren 135 kratten bier met 24 lege flesjes per krat wat totaal 3240 lege flesjes opleverden. Ze krijgen hier bij de supermarkt 324 euro aan statiegeld voor terug.

‘De hele inboedel staat buiten, naast de trouwauto’
Familieleden van Wouter en Michelle hebben een confettikanon afgestoken in de woning waardoor de hele woning bezaaid lag met confetti. Daarop heeft de vriendengroep zondag nog wel netjes geholpen met de hele woning van binnen op te ruimen en schoon te maken. ‘De hele inboedel staat buiten, naast de trouwauto, en de dames zijn binnen aan het schoonmaken en stofzuigen. Daarna zetten we alles weer netjes terug. Die flesjes buiten mogen ze echt zelf doen.’

Als afsluiter hebben ze de deur van de wc uit de woning gehaald en deze meegenomen naar de feestzaal ‘De Bronckhorsthoeve’ in Brummen. Hier hebben, in plaats van een gastenboek, alle gasten hun naam op kunnen laten schrijven.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com