Fotoreportage: Brandweerwedstrijden tussen Nederland en Duitsland

Geplaatst op 25 september 2016, om 00:43 uur

foto: Roland HeitinkDIEREN – Zaterdag 24 september heeft het Dierense brandweer korps de 31ste editie van de internationale brandweer wedstrijden tussen Nederlandse en Duitse ploegen. De brandweer nodigt u uit om te komen kijken.

Er waren twee scenario’s bedacht, één voor de Nederlandse brandweer en één voor de Duitse brandweer. Scenario één was voor de Nederlandse brandweer waardoor scenario twee voor de Duitse brandweer was.

Scenario 1:
Er komt bij de alarmcentrale een melding binnen van een bedrijfsongeval bij een bedrijf aan de Meidoornlaan 2. Melding komt van één van de medewerkers ter plaatse. Eerste ambulance wordt hierop direct mee gealarmeerd. Bij aankomst van het blusvoertuig en de ambulance wordt het slachtoffer zojuist onder een grote hoeveelheid zout vandaan gehaald. De collega die de melding deed verteld wat er zojuist is gebeurd en dat hij de melder is. Een andere toegesnelde collega van het bedrijf ziet rook en geeft aan dat hij binnen met werkzaamheden aan de onkruidbrander bezig was. Door deze werkzaamheden is er brand ontstaan in de werkplaats met een doorslag naar een bovengelegen magazijntje. Bij uitvragen geeft hij aan dat ze binnen met drie personen aan het werk waren. Er zijn totaal drie personen buiten bij de zoutopslag, één slachtoffer en twee medewerkers, waaronder de melder.

Binnen in het pand liggen twee slachtoffers, één slachtoffer wil door de schrik wegrennen uit de werkplaats, struikelt breekt zijn been en raakt buiten bewustzijn achter de vuurhaard. Hierboven bevindt zich een tweede collega welke tijdens een dutje doen onwel is geraakt door het inademen van de rookgassen.

Scenario 2
Er komt bij de alarmcentrale een melding binnen van een brand bij een bedrijf aan de Nijverheidslaan 18 in Dieren. Melding komt van één van de medewerkers ter plaatse. Bij aankomst van het blusvoertuig komt de medewerker hoestend en kuchend naar buiten door de loopdeur van de roldeur. De collega die de melding deed verteld wat er zojuist is gebeurd en dat hij de melder is. De medewerker verteld dat hij binnen een steekvlam heeft gezien. Hij was bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een grote machine aan de rechterzijde. Bij uitvragen geeft hij aan dat ze met in totaal drie personen aan het werk waren. Er zijn totaal drie personen in de fabriek aan het werk, hijzelf en twee medewerkers.

Binnen in het pand liggen twee slachtoffers, één slachtoffer was op de eerste verdieping aan het werk en kan niet terug door de vele rook, deze medewerker schreeuwt vanaf de eerste verdieping om hulp. De tweede medewerker ligt net achter de vuurhaard die beneden is ontstaan en hij is buiten bewustzijn.

Uitslagen
Op de Nederlandse baan (scenario 1) won de brandweer van Ede Stadspoort. Op de Duitse baan (scenario 2) won de brandweer Emmerich Stadt. De winnaars kregen een grote beker als prijs.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook