Hogere straffen geëist voor mishandelen en dumpen van man bij Posbank

Geplaatst op 15 september 2016, om 15:13 uur

foto: Roland HeitinkRHEDEN – In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie woensdag een celstraf van 8 jaar geëist tegen een 42-jarige man. Hij heeft volgens het OM samen met twee andere mannen een man zwaar mishandeld en heeft hem vervolgens gedumpt in een greppel bij de Posbank in Rheden. Het slachtoffer heeft het voorval overleefd.

De zaak tegen een 44-jarige medeverdachte is tijdelijk stilgelegd omdat de advocaat-generaal een nieuw gedragskundige onderzoek wil. Mocht het Gerechtshof dat niet willen dan wil het Openbaar Ministerie dat de man vijf jaar cel en tbs krijgt of tien jaar cel zonder tbs. De rechtbank veroordeelde de mannen eerder tot 6 en 4 jaar cel wegens poging tot doodslag. Een vrouw die bij de zaak betrokken was, kreeg 3,5 jaar cel.

Vrouw lokte slachtoffer
Het slachtoffer werd op 21 juli 2012 door de vrouw naar een huis in Arnhem gelokt. De vrouw had iets met de man gehad en betichtte hem nu van aanranding. Drie mannen, onder wie de twee verdachten die vandaag in hoger beroep terecht stonden, wachtten het slachtoffer op. De mannen waren vermomd en pasten vervolgens zeer fors geweld toe op de man.

Gedumpt in greppel en spullen afgenomen
Daarna werd hij in de kofferbak van een auto gelegd en in een greppel nabij Rheden gedumpt. Zijn spullen, waaronder zijn mobiele telefoon, werden hem afgenomen. De volgende ochtend vond een wandelaar hem. Hij had ernstig inwendig letsel opgelopen en heeft als gevolg daarvan levenslang medicatie nodig.

Het Openbaar Ministerie ging tegen het oordeel van de rechter over de mannen in hoger beroep. De advocaat-generaal vindt dat er sprake is van poging tot moord. Het Hof doet over twee weken uitspraak.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook