Mannen opgepakt voor poging tot moord

Geplaatst op 25 november 2014, om 13:19 uur

s_IMG_7014-443x294 (1)ARNHEM – De politie heeft na verder onderzoek aan de hand van nieuwe verklaringen op maandag twee mannen aangehouden voor de zware mishandeling in Arnhem in juli 2012. Eerder werden door de rechtbank al een 29-jarige man en 21-jarige vrouw veroordeeld tot tien en vijf jaar celstraf. Beiden gingen in hoger beroep, dit loopt nog.

Op 21 juli 2012 werd in een Arnhemse woning een man ernstig mishandeld. Na de mishandeling werd hij in een bosgebied bij Rheden achtergelaten. De volgende ochtend trof een voorbijganger de zwaar gewonde man aan die hierop direct de hulpdiensten alarmeerde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vlak na de mishandeling werden aan de hand van onderzoek de nu 29-jarige man en 21-jarige vrouw aangehouden. Tijdens het onderzoek werd al duidelijk dat er waarschijnlijk vier personen bij de mishandeling betrokken waren. De identiteit van de andere betrokken personen werd toen niet achterhaald.

Aan de hand van nieuwe verklaringen die door de eerder aangehouden verdachten zijn afgelegd, heeft de politie op maandag 17 november opnieuw twee verdachten aangehouden. De mannen, een 42-jarige man uit Veenendaal en een 40-jarige Edenaar, worden beide verdacht een aandeel te hebben gehad in de zware mishandeling. Zij zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast.