Man aangehouden na binnendringen woning met zoutzuur in Terborg

Geplaatst op 18 september 2016, om 20:18 uur

foto: Patrick ApenhorstTERBORG – Zondagavond 18 september is een 72-jarige man uit Gaanderen door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op de dag een woning aan de Paasberglaan in Terborg te zijn binnen gedrongen en een bijtende stof, vermoedelijk zoutzuur, in de richting van één van de bewoners te hebben gegooid. De bewoner liep lichte verwondingen op en is onder andere met ademhalingsmoeilijkheden naar de eerste hulp gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Het incident vond even na 12.00 uur plaats. De verdachte zou ineens in de woning hebben gestaan, met een fles met de bijtende stof in zijn hand en zelf had hij een mondkapje om. Nadat de 52-jarige bewoner het zuur op zich had gekregen werkte hij de 72-jarige man zijn huis uit. De ambulance werd gebeld en de bewoner kreeg het advies direct onder de douche te stappen en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het slachtoffer kende de verdachte, maar het bleef lange tijd onduidelijk wat er nou precies gebeurd was in de woning. Nog altijd is volstrekt onduidelijk of er een aanleiding was voor de actie van de 72-jarige man, en zo ja, wat deze was.

Weer naar huis
De brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse en heeft metingen verricht in de woning om vast te stellen of nog sprake was van giftige stoffen, maar dat was niet het geval. De woning is goed gelucht, waarna de bewoners in de loop van de dag hun huis weer in konden.

De politie heeft ter plekke sporenonderzoek verricht en toen duidelijk werd wat er was voorgevallen is de 72-jarige man zondagavond aangehouden, op verdenking van mishandeling. Hij zal op het politiebureau worden verhoord.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook