Vloggers plegen vernielingen in pand in Zevenaar voor een ‘video’

Geplaatst op 20 september 2016, om 22:10 uur

ZEVENAAR– De politie heeft maandagavond twee vloggers aangehouden vanwege vernielingen in een pand in Zevenaar. Een oplettende melder hoorde glasgerinkel en belde de politie.

Dat meldt de politie dinsdag op Facebook.

Twee politievoertuigen zijn met gepaste spoed richting de locatie gegaan. In de struiken troffen de agenten 2 onafgesloten fietsen aan. Toen ze voor het pand stonden, hoorden ze stemmen in het gebouw. Dit terwijl het gebouw was afgesloten. Toen ze het gebouw binnen wilden gaan, kwamen er plots 2 personen aanlopen. Geschrokken van de komst van de politie klommen de jongens uit het raam naar buiten.

De jongens vertelden tegen de agenten dat ze bezig waren met een vlog voor hun Youtube kanaal. Uiteindelijk is de telefoon van een van de personen in beslag genomen. Dit omdat al het bewijsmateriaal op deze telefoon stond. In de rugtas van één van de jongens werden ongeveer 10 deoflessen gevonden, graffiti en een flesje met propaangas. De jongens gaven toe dat ze een klein brandje wilden stichten. Ook werden 2 kleine mesjes aangetroffen.

Tijdens het bekijken van het filmpje werd duidelijk dat er veel vernielingen in het pand zijn aangericht. De twee jongens zijn aangehouden voor vernieling, openlijke geweldpleging tegen goederen en poging tot brandstichting.

De recherche heeft een verklaring opgenomen van de jongens. Ze bekenden de feiten en verklaarden spijt te hebben van hun daden.

foto boven: Politie Zevenaar