Wijkagenten Arnhem vatten drugsdealer in de kraag

Geplaatst op 14 september 2016, om 11:46 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Dankzij een gedetailleerde melding uit de buurt, konden wijkagenten op dinsdag 13 september een 31-jarige Arnhemmer aanhouden op de Rosendaalsestraat. De man wordt verdacht van drugs dealen.

De wijkagent kreeg dinsdagmiddag 13 september een melding uit de buurt van mogelijk drugs dealen in het Spijkerkwartier. Er werd en gedetailleerde omschrijving van de mogelijke drugsdealer gegeven. De informatie werd gedeeld met andere wijkagenten. Twee van hen hadden al snel een vermoeden wie de persoon kon zijn. Toen zij op dinsdagavond door de buurt reden, zagen zij de betreffende persoon staan op de hoek van de Sonsbeeksingel en de Rosendaalsestraat. De man werd op grond van de Opiumwet gecontroleerd. De agenten troffen bij hem een geldbedrag, meerdere telefoons en 17 zakjes met harddrugs aan. Hij werd daarop aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Samen drugsoverlast aanpakken
Deze zaak is een mooi voorbeeld van hoe de politie samen met buurtbewoners drugsoverlast kan aanpakken. Bewoners weten immers het beste wat er speelt in hun buurt. Doordat ze de wijkagent wisten te vinden met een goed signalement en een nauwkeurige locatie-omschrijving, kon de politie snel optreden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook