Zaak heftig ongeval Zelhem voor het eerst voor de rechter

Geplaatst op 28 september 2016, om 10:25 uur

RHF_3t8a9942bZELHEM – Woensdag buigt de rechter zich voor het eerst over de zaak waarbij het 4-jarige jongetje op de Ruurloseweg in Zelhem werd doodgereden. Dat gebeurde terwijl het jongetje in de auto zat met zijn ouders en zusje. Zijn vader en zusje raakten op dat moment zwaargewond, hun moeder raakte ook gewond. Een andere auto was frontaal op hen ingereden.

Het ongeval gebeurde in juni. Het veroorzaakte landelijke ophef toen bleek dat het voor het ongeluk al bekend was dat de 38-jarige Remon W. uit Doetinchem behoorlijke psychische problemen had.  Hij was te gevaarlijk om vrij te laten, aldus de reclassering. Een dag voor het fatale ongeval, de man was toen een week vrij, wilde het Openbaar Ministerie via de rechter opname in een kliniek afdwingen, omdat de reclassering merkte dat het niet goed met W. ging. Ook zijn moeder trok aan de bel, omdat haar zoon te gevaarlijk zou zijn om vrij rond te lopen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Autodief rijdt frontaal op auto met gezin, kind (4) overleden

Ongeval
De verdachte had op de dag van de aanrijding een auto gestolen van een psycholoog die in opdracht van justitie bij de man langs kwam. Hij reed op de verkeerde weghelft op het moment van de aanrijding waarna hij frontaal tegen de auto van het gezin botste. Na het veroorzaken van het ongeval wilde de man vluchten. Omstanders wisten dit echter te voorkomen en hebben de man overgedragen aan de politie waarna hij is aangehouden.

Omdat het vandaag om een pro-formazitting gaat, wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. De verdachte en zijn advocaat zijn vandaag ook niet aanwezig in de rechtszaal, aldus Omroep Gelderland.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook