Autodief rijdt frontaal op auto met gezin, kind (4) overleden - GelreNieuws        

Autodief rijdt frontaal op auto met gezin, kind (4) overleden

Geplaatst op 17 juni 2016, om 11:14 uur

foto: Roland HeitinkZELHEM – Op de Ruurloseweg in Zelhem is vrijdagochtend een 4-jarig jongetje overleden bij een ernstig ongeval. Een 3-jarig meisje en hun vader zijn zwaargewond geraakt. De bestuurder van een gestolen auto, een 38-jarige man uit Doetinchem, reed op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een andere auto. 

Volgens de politie botste de autodief tijdens het inhalen frontaal op de auto met daarin het gezin. In de auto zaten twee volwassenen en twee kinderen. Één van de twee kinderen van 4 jaar oud overleed ter plaatse. De vader van het gezin en het jongste meisje van 3 jaar oud raakten zwaargewond. De moeder raakte ook gewond en ze zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten hebben het ongeval groot opgeschaald en er waren meerdere brandweerwagens, meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse gekomen om hulp te verlenen.

Gestolen
De man reed in een auto die hij eerder vanochtend had gestolen van een man die bij hem thuis kwam. De eigenaar van de auto is daarbij bedreigd. De verdachte zat vermoedelijk op de verkeerde weghelft omdat hij aan het inhalen was. De politie had al wel een melding doorgekregen over de diefstal van de auto, maar van een achtervolging was geen sprake. Hij zat alleen in de auto en is lichtgewond geraakt en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daarna aangehouden, overgebracht en ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor.

Gouda
Inmiddels is de familie van het gezin uit Gouda geïnformeerd. In de auto zaten een 40-jarige vrouw, een 38-jarige man, een meisje van 3 en een jongetje van 4. Alle gezinsleden zijn gewond geraakt. Beide kinderen en de vader raakten zwaargewon, het 4-jarige jongetje is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

De weg is voor onbepaalde tijd afgesloten voor nader onderzoek.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook