Zeven gewonden bij zwaar ongeval in Nijmegen, bestuurder aangehouden

Geplaatst op 3 september 2016, om 05:42 uur

foto: Dylan JünemannNIJMEGEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.15 uur vond op de kruising van de Weg door Jonkerbos en de Burgemeester Daleslaan een ernstig verkeersongeval plaats. Een later bleek 28-jarige Nijmegenaar reed met zeer hoge snelheid door rood licht en ramde een auto die vanaf links het kruispunt opreed. Politie, brandweer en ambulancedienst rukten massaal uit voor de nodige hulpverlening en onderzoek. 7 personen raakten gewond.

Surveillerende agenten werden op de Weg door Jonkerbos met zeer hoge snelheid voorbij gereden door een auto komend vanuit de richting Hatertseweg. De agenten reden achter deze auto aan en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde dit en verhoogde zijn snelheid. Op de kruising met de Burgemeester Daleslaan negeerde hij het rode verkeerslicht en reed een auto, die vanaf de linkerzijde de kruising overstak om rechtdoor de Daleslaan in te rijden, aan in de flank. Eén auto kwam door de klap op de middengeleider terecht, de ander in de berm.

De hulpverlening was snel ter plaatse. In de auto die bestuurd werd door de verdachte vielen vijf gewonden, in de geramde auto twee. De bijrijder van die auto is door de brandweer uit het voertuig ‘geknipt’ en gestabiliseerd. Alle gewonden, inclusief de verdachte, zijn naar twee verschillende ziekenhuizen in Nijmegen overgebracht. De overige zes gewonden zijn allen afkomstig uit Nijmegen. Het zijn twee vrouwen en vier mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot en met 57 jaar.

Onder invloed
Agenten roken bij de 28-jarige een alcohollucht en hij sprak onsamenhangend; de bestuurder verklaarde zelf alcohol genuttigd te hebben. Er is bloed bij hem afgenomen voor het onderzoek naar rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd. De Nijmegenaar is als verdachte aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag, het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid met letsel als gevolg en rijden onder invloed. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, rijden door rood en overschrijding van de maximum snelheid.

Specialisten van de afdeling Verkeersongevallenanalyse kwamen ter plaatse voor technisch (sporen)onderzoek naar de toedracht. Beide auto’s zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Het politieonderzoek is nog volop gaande.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook