Agressieve drankrijder verwondt agenten bij arrestatie in Velp - GelreNieuws.nl

Agressieve drankrijder verwondt agenten bij arrestatie in Velp

Geplaatst op 6 oktober 2016, om 13:21 uur

VELP – Agenten hebben woensdagavond op de Ringallee een 29-jarige man, zonder vaste verblijfplaats, aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Hij verzette zich heftig tegen zijn aanhouding en beledigde, bedreigde en verwondde de agenten.

De agenten hadden de surveillanceauto langs de kant gezet om een snorfietser die daar zonder licht reed te controleren. Op dat moment kwam de verdachte met hoge snelheid aangereden en kon de opvallende politieauto ternauwernood ontwijken. De 29-jarige stapte vervolgens uit en begon direct de politiemensen uit te schelden. De adem van de man rook sterk naar het gebruik van alcohol.

Gewond
Op het moment dat de agenten hem om een legitimatie vroegen, wilde hij er vandoor gaan. Bij zijn aanhouding gebruikte de verdachte veel geweld in de richting van de agenten. Beide agenten raakten daarbij lichtgewond. Ook uitte hij diverse bedreigingen.

Uiteindelijk lukte het met assistentie van meerdere collega’s om de man in de politieauto te plaatsen. Op het politiebureau blies hij 700 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, belediging, bedreiging en wederspannigheid.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com