Politie oefent donderdagavond in uitgaansgebied Nijmegen

Geplaatst op 6 oktober 2016, om 13:32 uur

foto: 112VandaagNIJMEGEN – De politie gaat donderdagavond op diverse locaties in het centrum van Nijmegen oefenen. Oefeningen waarbij praktijksituaties worden nagespeeld en waarbij politiemensen moeten optreden. Dit is het afsluitende onderdeel van een onlangs gestarte training voor agenten die deel uitmaken van team Noord in Nijmegen. Zij hebben regelmatig te maken met incidenten tijdens het uitgaansleven en dit vraagt een professionele aanpak. Er zal die avond dus extra politie zichtbaar zijn.

De politiemensen van team Noord hebben veel te maken met het horecagebied in het centrum van de stad en willen zo professioneel mogelijk kunnen optreden als er zich incidenten voordoen. Om een zo realistisch mogelijke situatie na te bootsen is er voor gekozen om tijdens een reguliere uitgaansavond te oefenen. Diverse horecaondernemers werken hieraan mee. Ook wordt samengewerkt met portiers die een specifieke rol hebben als het gaat om veiligheid van de bezoekers. Politiemensen en studenten van het ROC zullen het tegenspel verzorgen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Specifieke aanpak
In Nijmegen-centrum en het gebied eromheen is er sprake van een grote concentratie horeca. Daarnaast zien we een trend dat er steeds meer evenementen worden georganiseerd die vragen om een specifieke aanpak wanneer zich calamiteiten voordoen. De politiemensen trainen jaarlijks een aantal keren per jaar hun vaardigheden die in de basisopleiding worden aangeleerd.

Deze training moet worden gezien als extra bagage, met als doel vaardigheden te verbeteren, kennis te vergroten en samenwerking te intensiveren. Een bijkomend voordeel is de burger te laten zien dat het prettig vertoeven is in het uitgaansgebied van Nijmegen.

De politiemensen krijgen theorie en praktijk aangeboden en het gaat totaal om 80 mensen die moeten worden getraind. Een onderdeel van de theorie is o.a. kennisoverdracht over alcoholgebruik, agressie en drugs. Wat doet dit met mensen en wat voor aanpak vraagt dat?

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook