Brandstichting bij overkapping van woningen in Zupthen

Geplaatst op 3 oktober 2016, om 13:06 uur

foto: Patrick ApenhorstZUTPHEN – In de vroege ochtend van zondag 2 oktober is er brand ontstaan onder een overkapping tussen twee woningen aan De Waarden in Zutphen. De politie vermoedt dat sprake was van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Onder de overkapping bevond zich een houtopslag. Één van de bewoners werd vlak voor 05.30 uur wakker van een knisperend geluid. Toen men ging kijken waar het geluid vandaan kwam bleek er een brand te woeden onder de overkapping tussen de twee woningen. Een van de bewoners startte direct met blussen en ondertussen is de brandweer gebeld. Na het blussen is onderzoek gedaan naar de oorzaak, toen bleek dat zeer waarschijnlijk sprake was van brandstichting.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Mede dankzij het feit dat de brand relatief snel opgemerkt is, is er niemand gewond geraakt. Wel liepen beide woningen rookschade op.

De politie heeft een onderzoek ingesteld, en heeft ook al buurtonderzoek gedaan. Heeft u iets gezien zondagochtend dat mogelijk met deze brandstichting te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook