Chemotherapie slaat niet aan bij 8-jarige Brent Greven uit Dieren - GelreNieuws        

Chemotherapie slaat niet aan bij 8-jarige Brent Greven uit Dieren

Geplaatst op 1 oktober 2016, om 16:11 uur

DIEREN- De chemotherapie bij de 8-jarige Brent Greven uit Dieren heeft niet tot het gewensten en gehoopte resultaat geleid. De chemotherapie slaat niet aan.

Brent vecht al sinds 19 april 2013 tegen een verschrikkelijke vorm van kinderkanker genaamd het Neuroblastoom. Brent had in augustus bijna de ‘2 jaar grens’ gehaald dat hij kinderkankervrij was. Echter kreeg hij en zijn familie voor deze tijd, op 19 juli 2016, wederom de vernietigende woorden te horen dat het Neuroblastoom terug is. Daarom zit Brent momenteel weer veel in het ziekenhuis en is bezig met chemotherapie om te vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte.

In plaats van afname van de plekken zijn er juist meerdere nieuwe plekken bij gekomen, zo schrijft de familie van Brent op de Facebookpagina van ‘Stichting Brent‘. “Maar de strijd is nog zeker niet gestreden en er zijn nog oprechte kansen om te genezen. Maar de kans word steeds een stukje kleiner” Ook schrijven de ouders van Brent: “Wij zijn echt even uit het veld geslagen en enorm verdrietig en balen hier enorm van. Maar wij zouden wij van niet zijn als we even flink gaan genieten van elkaar en de mooie dingen in het leven, om ons van deze tegenslag te gaan herladen in positiviteit om door te knallen…”

ZIE OOK: Kinderkanker is na jarenlange strijd weer terug bij 8-jarige Brent Greven

Er is voor Brent nog een kleine maar oprechte kans op genezing. Er zijn nog twee behandelmethoden over die een kleine kans van slagen hebben. “Hoe het ook verder gaat, als het niet te belastend voor hem is, laten we Brent meedoen aan onderzoeken voor het Neuroblastoom. Er is nog zo weinig bekend over deze ziekte. Brent is een prachtige jongen, die net zoveel kansen moet hebben als iedereen. Hij mag ook de kans krijgen het verschil te maken. Misschien is het voor ons te laat, maar niet voor een ander.”

Huilen
Waarom de moeder Chantal en de vader Ruud dat zo belangrijk vinden: “Kanker is de hel voor ieder gezin. Je hoopt dan op zo’n onderzoek. Laten we hopen dat een onderzoek voor heel veel kinderen in de toekomst wel op tijd is. Dat het de doorslag mag geven in de zoektocht naar een gericht medicijn.”

“Ik ben een superhero, Ik ga kanker verslaan”, zei Brent deze week aan de eettafel. De moeder van Brent: “Als je dat een kind van acht hoort zeggen, dan huilt je hart. Brent huilt nooit. Mijn man en ik wel. We weten niet waar hij de kracht vandaan haalt.”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook