Horrorclown toegeslagen in Arnhem, politie noemt ze ‘sneu’ en ‘puberaal’

Geplaatst op 12 oktober 2016, om 14:47 uur

GELDERLAND – Horrorclowns hebben zondagavond toegeslagen in Arnhem. Niet alleen in Arnhem maar ook in Groesbeek en andere delen van Nederland hebben ze de mensen de stuipen op het lijf gejaagd.

De politie is niet te spreken over de acties van de horrorclowns. Volgens de politie is de impact groot van de, zoals zij het noemen, loser-clowns. ‘Dit moet stoppen, maar daar hebben we als samenleving samen een rol in’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toegeslagen in de Laar-Oost
Volgens de lokale nieuwssite ‘Ik hou van Arnhem’ is een vrouw zondagavond in De Laar-Oost in Arnhem al slachtoffer geworden van een actie van de horrorclowns. De bewoonster van De Laar noemt het een ‘hele nare en bedreigende ervaring’. “Het was om 19 uur in de avond voor mijn eigen deur”, vertelt ze. “Mijn dochter van vier was gelukkig net binnen met haar vader en ik was nog wat achter uit de auto aan het pakken.”

Niet waarderen
Ze kan de grap in elk geval niet waarderen, schrijft ze. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. “Ik wil ook geen sensatie schoppen, maar wel dat mensen er op bedacht zijn en veel eerder de politie bellen. Die dame bij 0900-8844 vertelde me dat hier ook best 112 gebeld voor mocht worden, omdat dit onder bedreiging valt. Hoe eerder wordt gemeld hoe meer kans dat er actie op gezet kan worden.”

Aanspreken?
‘Dit is in eerste instantie een onderwerp waar iedereen een verantwoordelijkheid in heeft: ouders, opvoeders, scholen, verenigingen, vrienden. Als je weet dat iemand zich zo puberaal en sneu gedraagt, dan spreek je hem of haar toch zeker aan?’ Zo vraagt de politie zich af. Natuurlijk treedt de politie op bij excessen en bij aangiftes. ‘We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de ‘grap’ uitmonden in een echt politie-onderzoek met alle mogelijke gevolgen.’

Mocht u een horrorclown tegen het lijf lopen of ergens anders zien rondlopen, wordt aangeraden om de politie te bellen op 112.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook