Bulgaar ontkent miljoenensmokkel heroïne naar Nederland

Geplaatst op 12 oktober 2016, om 16:29 uur

foto: Charles MollARNHEM / DUIVEN – De 35-jarige Bulgaar die op maandag 4 juli werd opgepakt op een bedrijventerrein in Duiven, ontkent betrokken te zijn bij drugs smokkel. Zo meldt De Gelderlander. Agenten vonden destijds de heroïne in een trailer op het bedrijventerrein waarvan de man zei dat die voor hem bestemd was.

Woensdag was de pro-forma zaak tegen de Bulgaar waarna zijn advocaat vroeg om hem vrij te laten in afwachting van zijn strafzaak. “Toen hij hoorde dat er iets aan de hand was, is hij nota bene uit eigen beweging naar de het bedrijventerrein gekomen. Dat had hij natuurlijk nooit gedaan als hij wist van de drugs. En nerveus gedrag? Is dat raar, als je opeens wordt geconfronteerd met agenten en politiehonden?” De rechtbank ging echter niet mee in het verzoek van de advocaat en bepaalde dat de Bulgaar voorlopig in de cel moet blijven.

ZIE OOK: Ruim 14,1 miljoen euro aan heroïne onderschept in Duiven

14 miljoen euro
De vrachtwagen stond zonder toestemming geparkeerd op het bedrijventerrein aan de Marketing in Duiven. Op het moment dat de politie daar ging kijken meldde de man zich op de locatie, volgens deze agenten gedroeg de man zich nerveus. In de trailer van de vrachtwagen vonden de speurhonden van de politie de drugs met een straatwaarde van 14 miljoen euro.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man, die een eigen vervoersbedrijf heeft en een loods huurde op het bedrijventerrein, ervan dat hij de heroïne naar Nederland heeft vervoerd, aldus De Gelderlander. Waarschijnlijk wordt de strafzaak in februari 2017 behandeld. Tot die tijd worden nog diverse getuigen in binnenland en buitenland gehoord.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook