Mannen veroordeeld voor mishandeling in café Doornenburg

Geplaatst op 17 oktober 2016, om 11:00 uur

ARNHEM / DOORNENBURG – De rechtbank veroordeelde twee mannen voor een vechtpartij bij een café in Doornenburg. De straffen variëren van een werkstraf van 100 uur tot een geldboete van 500 euro. Een 29-jarige vrouw uit Arnhem, die ook betrokken zou zijn bij de vechtpartij, werd vrijgesproken.

In de vroege ochtend van 23 november 2013 ontstond er in een café in Doornenburg een woordenwisseling. Dit mondde uit in een gevecht buiten het café, waarbij een 38-jarige man uit Bemmel, een 37-jarige man uit Gendt en de vrouw uit Arnhem betrokken waren.

‘Schopte in het gezicht’
De 38-jarige man uit Bemmel kreeg een werkstraf van 100 uur en 1 maand voorwaardelijke celstraf, omdat hij die bewuste avond 3 verschillende personen mishandelde. Zo sloeg en stompte hij de slachtoffers tegen het hoofd, schopte ze in het gezicht of legde een wurggreep aan. Het beroep van de man op noodweer verwierp de rechtbank. Ook kreeg een man uit Gendt een geldboete van 500 euro voor het mishandelen van een persoon. Daarnaast moeten beide mannen schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen.

Een betrokken vrouw werd vrijgesproken omdat de rechtbank, evenals de officier van justitie, niet de overtuiging kreeg dat zij zich schuldig maakte aan de ten laste gelegde mishandeling.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook