Uitgebrande auto is gestolen in Hengelo en mogelijk gebruikt bij plofkraak in Terborg

Geplaatst op 17 oktober 2016, om 11:26 uur

foto: Roland HeitinkTERBORG / GAANDEREN – In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden geprobeerd een plofkraak te plegen op een geldautomaat aan de Walstraat.

Rond 03.15 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke plofkraak. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze geen verdachten meer aan. Wel lagen op de toegangswegen zogenaamde kraaienpoten op de weg.

ZIE OOK: Kraaienpoten gestrooid na opnieuw mislukte plofkraak

Korte tijd later kwam een melding binnen dat in Gaanderen, op de kruising van de Kerkstraat met de Steverinkstraat, een auto in brand stond. Het bleek te gaan om een Volkswagen Transporter die op 13 oktober in Hengelo (Gld) was gestolen. Zowel bij de geldautomaat in Terborg als aan de uitgebrande auto werd forensisch onderzoek gedaan.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de poging plofkraak in Terborg of van de brandstichting in Gaanderen. Informatie is welkom bij het politieteam Achterhoek-Oost via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800-7000.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook