Stel (22) opgepakt na betalen met vals geld in Doetinchem - GelreNieuws        

Stel (22) opgepakt na betalen met vals geld in Doetinchem

Geplaatst op 27 oktober 2016, om 12:16 uur

DOETINCHEM – Een 22-jarige man uit Toldijk en een 22-jarige vrouw uit Doetinchem zijn woensdagmiddag aangehouden door de politie toen bij de aanschaf van een wasmachine bleek dat zij deels met vals geld betaalden.

Het stel kocht een wasmachine bij de Mediamarkt in Doetinchem, en betaalde contant met geld dat zij onlangs gekregen hadden toen zij zelf een auto verkochten, via internet. De caissière controleerde de 50 euro biljetten, waarna bleek dat er vier valse biljetten tussen zaten. Hierop is door de beveiliging de politie gebeld. Het verbaasde stel werkte volledig mee en verklaarde dan mogelijk nog enkele valse biljetten te hebben, tussen het overige geld dat ze gekregen hadden bij de verkoop van de auto.

Bij controle van dit geld bleken er inderdaad nog vier valse biljetten van 50 euro tussen te zitten. De in totaal acht valse 50 euro biljetten zijn in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek. De man en vrouw zijn na verhoor heengezonden. Het openbaar ministerie beslist over de afhandeling van de zaak en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de valse biljetten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook