Wegpiraat op motorscooter na wilde achtervolging door Nijmegen onderuit - GelreNieuws.nl

Wegpiraat op motorscooter na wilde achtervolging door Nijmegen onderuit

Geplaatst op 17 oktober 2016, om 14:34 uur

NIJMEGEN – Zondag aan het einde van de middag heeft de politie een 27-jarige Nijmegenaar aangehouden. De verdachte maakte deel uit van een drietal die op hun motorscooters zeer gevaarlijk capriolen uithaalden. Hij reed veel harder dan wettelijk is toegestaan en trok ook de aandacht met een bromfietsplaatje dat achterop zijn scooter zat. Na een korte achtervolging door een motoragent kon hij worden aangehouden.

De motoragent zag het drietal rijden op de Graafseweg en hij sommeerde de scooterrijder met de 27-jarige bestuurder, te stoppen. Dat bevel werd niet opgevolgd en vervolgens ontstond er een korte achtervolging waarbij de scooterrijder zeer gevaarlijke manoeuvres uithaalde die leidde tot bijna-ongelukken. In de Professor Huijbersstraat probeerde de verdachte via een grasveld te ontkomen aan zijn achtervolger, maar raakte hierbij in de slip en kwam daarbij te vallen.

Bij controle bleek hij ook nog een boete te hebben uitstaan. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De bromfietsplaat bleek te horen bij een ander motorvoertuig. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook