Arrestatie en onderzoek na ripdeal in woning Doesburg

Geplaatst op 22 november 2016, om 15:03 uur

foto: Timo BoumanDOESBURG – De politie heeft maandagochtend een persoon gearresteerd nadat rond 08:00 uur een zogenoemde ripdeal heeft plaatsgevonden in een woning in Doesburg.

De politie kreeg omstreeks 08:15 uur de melding dat er een gewapende overval was gepleegd op een woning aan de Koepoortdijk in Doesburg. In het huis was een wietkwekerij ingericht, aldus de politiewoordvoerder. Hierbij is de bewoner niet gewond geraakt. Hij is wel aangehouden, zo meldt de woordvoerder.

Ripdeal
Volgens de politie gaat het om een zogenoemde ripdeal. Dat is een criminele transactie waarbij één van de partijen beroofd wordt door de andere en er vandoor gaat met de buit. In de meeste gevallen, net als in deze situatie, gaat het om drugstransacties. Vermoedelijk hebben de overvallers de opbrengsten van de geoogste kwekerij geroofd.

Verdachte situatie
De politie is nog op zoek naar de twee overvallers die de bewoner met een vuurwapen zou hebben bedreigd. Zij zijn na de overval ervandoor gegaan en zijn nog op de vlucht. Getuigen hadden maandagochtend een verdachte situatie gemeld waar weinig mensen langs komen en ook geen andere woningen in de directe omgeving staan.

De politie is momenteel met een groot onderzoek bezig. De bewoner wordt op het politiebureau verhoord over de kwekerij en de overval.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook