Autokrakers in Apeldoorn opgespoord dankzij scherpe getuige

Geplaatst op 16 november 2016, om 12:07 uur

APELDOORN – Een man die gisterenavond op een parkeerplaats een verdacht geluid hoorde, heeft ervoor gezorgd dat drie verdachten zijn opgepakt voor autoinbraken. De getuige hoorde het geluid en zag een auto wegrijden van de parkeerplaats aan de Van Golsteinlaan in Apeldoorn. Hij noteerde meteen het kenteken en belde de politie.

Agenten gingen meteen naar de parkeerplaats toe om aangifte op te nemen. Meerdere auto’s waren opengebroken. Terwijl de agenten op de parkeerplaats onderzoek deden, zochten andere agenten in de omgeving naar de verdachte auto. Die werd gevonden aan de Hoogbuurloseweg.

In de auto zaten drie mannen van 24, 25 en 26 jaar uit Utrecht. Ze zijn aangehouden op verdenking van diefstal uit de auto’s. Vlakbij hun auto werden de spullen gevonden die uit de auto’s gestolen waren. Ook werden er spullen gevonden die aan een autoinbraak eerder die avond in Apeldoorn te linken waren.

Laat niets in de auto liggen
De politie doet nu verder onderzoek naar deze verdachten en zal de gestolen spullen zo snel mogelijk terugbezorgen bij de eigenaren. Om inbraken in auto’s tegen te gaan controleert de politie regelmatig op parkeerplaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat automobilisten zelf ook maatregelen nemen. Laat geen waardevolle spullen in de auto liggen, want als er telkens buit is blijft het voor inbrekers lucratief om auto’s open te breken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook