Babbeltrucs in de Achterhoek door nep-politieagenten

Geplaatst op 16 november 2016, om 12:00 uur

GROENLO / WINTERSWIJK – De politie is een onderzoek gestart naar twee babbeltrucs in Winterswijk en Groenlo op dinsdag 15 november. Op de Generaal Berenschotweg en de Bevrijdingslaan werden bejaarde vrouwen het slachtoffer van twee mannen die zich uitgaven voor politieagenten. De politie onderzoekt de misdrijven en zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Omstreeks 11.00 uur kreeg een bejaarde vrouw aan de Generaal Berenschotweg in Winterswijk twee mannen in donkere kleding aan de deur. Op hun borst zag de bewoonster een politielogo. De mannen lieten een nep politielegitimatie zien. Ze hingen een vaag verhaal op en ze babbelden zich naar binnen. Binnen tien minuten verlieten ze de woning. Voor zover nu bekend is er niets buitgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Korte tijd later, omstreeks 11.30 uur stonden waarschijnlijk dezelfde mannen aan de deur bij een bejaarde vrouw aan de Bevrijdingslaan in Groenlo. Met dezelfde smoes babbelden ze zich naar binnen. De mannen wisten hier een geldbedrag buit te maken. Daarna verlieten ze de woning en renden ze richting de Buitenschans. Op de kruising stapten ze in een donkergrijze of zwarte personenauto. Ze reden weg via de Buitenschans en sloegen de eerste weg linksaf de Kardinaal de Jongstraat in.

Signalement
Van beide mannen is een signalement bekend. Een van hen was ongeveer 50 jaar oud, had een rond gezicht, een fors postuur en kort grijs haar. De ander was ongeveer 30 jaar, was kleiner dan de andere man en maakte een verlegen indruk. Beide mannen droegen donkere kleding. Heeft u een idee wie deze mannen zijn, neem dan contact op met de politie.

Getuigenoproep

Misschien heeft u iets gezien wat de politie kan helpen bij het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook een melding versturen via het tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen. U kunt zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dieven en oplichters.

Tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc
– Is iemand toch al binnen, verlies hem dan niet uit het oog. Laat u niet afleiden.
– Doe ’s avonds laat en ’s nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor uw deur staat.
– Staat er onaangekondigd iemand van een bedrijf voor de deur? Laat de man of vrouw niet binnen. Bel eerst ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie en check of het klopt.
– Vertrouwt u iets niet? Schroom niet en bel direct 112.
– Heeft u oudere familieleden? Waarschuw ze dan door dit soort voorvallen met hen te bespreken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook